Vis mig dit sande ansigt

Du er SMUK fordi du viser mig dit sande ansigt, også når det er fyldt af tårer.

Du er KLOG fordi du fortæller mig, at selvom du ønsker kontrol, så har du det ikke.

Du er STÆRK fordi du tør vise mig dine ar og sår under dit panser af det perfekte.

Du er VIS fordi du kigger på dig selv i stedet for at pege på de andre.

Netop fordi du er sårbar, virker du hel og netop fordi du tør komme mig nær selv med en ”brækket vinge” får du nøglen til mit hjerte.

Det er langt mere attraktivt at mødes under virkelige forhold. Det er så befriende når du tør vise mig, at du ikke er perfekt. Når vi kan være intime og ærlige sammen, selvom vi ikke har svarene.

Jeg kan trække vejret frit når jeg kan fortælle dig at jeg slet ikke har styr på det og det gør mig varm, når du tør fortælle mig, hvad du synes er svært.

Det er som om, at du viser mig et kalejdoskop af facetter – i stedet for et stereotypt billede af det perfekte. Det synes jeg er meget attraktivt og giver mig lyst til at give dig mere af mig selv.

Jeg ser så mange mennesker foregive det perfekte og søge det perfekte i andre. Men samtidig syner jeg desperationen i deres øjne, måske fordi de kan mærke at både tiden og kræfterne er ved at rinde ud, for at kunne bevare facaden. En ven sagde til mig i går at han oftere og oftere følte sig fremmed i selskaber, fordi det var svært at have et autentisk møde om det, der i virkeligheden er, om sårbarheden ved at være til.

Hvis du er styret af skam over ikke at være perfekt og derfor kun viser dit polerede selv frem til andre, æder det af dit selvværd og det bliver endnu sværere at vise dit sande ansigt. Men når du rammes af sorg, når verden falder ned om ørene på dig, når sygdom sætter ind eller når du på andre måder får gulvtæppet hevet væk under dig, Så kan du ikke længere holde facaden. Det stivnede dukkede, krakelerer og nu DU kommer frem, med alle dine skår og ar. Gennem smerten og sorgen, opdager du friheden i at være dig selv og ikke længere at foregive at være noget som helst andet end det, der er lige nu.

Det er befriende.

… Tak fordi DU tør!

 

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.